-I to jest najczęstsze pytanie do kucharzy. Oczywiście gotujemy, ugotowanie wody na herbatę też jest gotowaniem. Żartuję, bo gotuję w domu, tylko nie zawsze mam czas, bo jednak praca zawodowa mocno pochłania. Częściej gotuje moja żona.
Ostanie pytanie. Co szef kuchni Albatrosu poleca?
-Na pewno polecam rybę, którą kupujemy od lokalnych przedsiębiorców – mamy w menu Albatrosa m.in. słynnego sandacza w sosie kurkowym i od niedawna patelnię rybaka ze świeżych ryb dla 4 osób. Albatros jest oczywiście najbardziej znany ze swojej tradycyjnej kuchni polskiej, czyli żurku, flaków, schabowego czy kartaczy i oczywiście te dania cały czas podajemy. Natomiast włączyliśmy już do naszej karty wiele nowoczesnych, bardziej wyszukanych potraw dla osób, które lubią próbować nowych rzeczy. Turyści latem szczególnie zachwycali się naszymi pierogami z dzikiem czy z serem korycińskim. Cały czas wprowadzamy też nowości w naszym menu na specjalne okazje – ostatnio na Dzień Kobiet była to zupa tajska i perliczka z gołąbkiem warzywnym. Teraz przygotowujemy nowe menu, które będzie serwowane już wkrótce w Albatrosie. Nowości czekają również stałych bywalców w Bartku i Bistro „Ptyś”.
Zapraszamy na pyszne dania i dziękuję za rozmowę
Napisz komentarz
Komentarze