Pomarańczowe, zielone, żółte, białe, czerwone – wszystkie dostarczają witamin i energii. Samorząd Uczniowski, chcąc zachęcić dzieci do sięgania po zdrowe przekąski i dary pól i sadów, zaplanował wspólny kolorowy bufet. Uczniowie z Wychowawcami zastawili go przysmakami przygotowanymi z owoców i warzyw. Pani dyrektor Beata Chylińska zaprosiła dzieci do częstowania się zdrowymi i pełnymi witamin potrawami. Można było skosztować owocowych szaszłyków, zdrowych koktajli, fit batoników musli albo tacos i nachos z owocowymi i warzywnymi salsami. Dzieci sięgały po kanapeczki i galaretki z owocowymi dodatkami, z którymi fast food nie może się równać. Tak przepyszne i barwne powitanie wiosny przygotowały opiekunki samorządu panie Dorota Dziądziakowska i Anna Borawska, starając się wyrobić w młodych ludziach zdrowe nawyki żywieniowe i przekonać do urozmaiconej, ekologicznej diety. I to z sukcesem, o czym świadczyły opróżnione do czysta talerzyki i pełne brzuszki naszych uczniów.
Małgorzata Grzęda
Napisz komentarz
Komentarze